19 iun. 2013

Lista cu cei ce au zis că (și n-au dat tag)

tagline: „precum ordin ai dat, așa am făcut”

Am primit la poșta redacției noastre o scrisoare de la domnul universitar Daniel Cristea-Enaque, care ne roagă să o distribuim mai departe, către toți cei interesați. În această scrisoare, a cărei redactare a început în urmă cu câțiva ani și, din câte se pare, nu se va opri niciodată, Daniel ne vorbește despre dificultățile întocmirii listei negre, care îi cuprinde pe toți cei care au demonstrat o atitudine imorală pe paginile lor personale de facebook sau aiurea.

Este vorba despre persoane care fie nu au dat tag, fie au menționat oameni care nu au cont de facebook sau care erau protejați de nemiloasa lege a moralei, reuniți cu toții sub denumirea (pe care o vom folosi de acum încolo) de „dușmani”. Iată mai jos scrisoarea lui Daniel:

„Dragii mei Robert Cazanciuc, Mircea Dușa, 
Remus Pricopie, Daniel-Constantin Barbu etc. 
și cei care n-aveți cont de facebook,

Tot umblând pe facebook am văzut și am auzit că dușmanii sunt prea mulți, așa că tăguirea, culegerea pozelor și postarea pe zidul meu al infamiei, hărțuirea, unfriend-uirea, block-uirea, precum și altele ce ne feresc de dușmani, cum ar fi raportarea profilului, folosirea influenței personale pe care statutul de „vedetă culturală” ți-o dă, înecarea într-un râu de comentarii, ar trebui și ele împătrite pentru a face cât de cât față puhoiului de răuvoitori. Eu am numărat și am tăguit pe toți aceia care s-au arătat împotriva moralei mele și socot că sunt cam la zece mii numai în newsfeed-ul meu.

Am pornit pe urma celor care mi-au făcut site-ul și contul fals, dar niciunde pe unde am umblat nu am dat de urma lor, oricât am comentat și tăguit. Am aflat însă alți dușmani, nespuși, ai moralei, după socotelile mele, cam la cincisprezece mii, fără să socotim Craiova, unde nu există facebook încă. Scriu acestea pentru ca să știți. Dacă tăguiești pe orișicine la întâmplare, poți fi sigur că ai tăguit un dușman. Urmează lista cu cei ce au zis că (și n-au dat tag).

Lista cu cei ce au zis că (și n-au dat tag):

Dan Sociu: a zis că literatură universală
Ionuț Chiva: a zis că mă nebunule
Vasile Leac: a zis că e mai bine în Englitera
Andrei Dosa: a zis că faceți cu rândul
Cătălin Lazurca: a zis că cu turcii era mai bine
Rareș Moldovan: a zis că Domnul e hoț
Vlad Moldovan: a zis că visează urât
Cristina Ispas: a zis că nu vine o ciumă
Andrei Doboș: a zis că Doamne-ajută
Adrian Haidu: a zis că Paul Cernat
Bogdan Odăgescu: a zis că el nu e prieten
Bogdan Coșa: a zis că nu știe
Alex Goldiș: a zis că bine
Mihaela Ursa: a zis că Liiceanu
Bogdan Suceava: a zis că se poate și mai rău
Răzvan Țupa: a zis că să facem un grup
Luiza Vasiliu: a zis că gata

Asta este, după cum am spus, lista. Mai sunt și altele, dar nu le-am lucrat încă din diverse întocmiri pe care mi le-am impus pentru ordonare și firească alcătuire.

Mulțumesc,
Daniel Cristea-Enaque”

Daniel ne-a mulțumit în avans pentru publicarea acestei scrisori și, drept recompensă, ne-a promis că ne va trimite un articol uimitor care completează opera lui Schopenhauer – „Arta de a avea întotdeauna dreptate”, introducând propria lui metodă, care constă în ignorarea celor mai tari argumente ale adversarului („dușmanului”) și atacarea celui mai slab argument, cu mențiunea că acest atac trebuie purtat în peste 50 de comentarii, sau cât este necesar pentru ca adversarul („dușmanul”) să-și piardă interesul pentru discuție.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu