30 mai 2013

Apel umanitar: ajutați-l pe Darie Ducan!

Trista poveste a lui Darie a început la Târnăveni, unde a copilărit în condiții inumane din cauza toxicității culturale, care îi afectează pe 9 din 10 copii în această localitate. Datorită vieții literare intense, Darie nu s-a putut bucura, așa cum ar fi fost normal pentru un copil de vârsta lui, de plăcerile nevinovate ale copilăriei. În loc să se joace în fața blocului, el citea Esenin. În loc să se uite la desene animate, el scria aforisme. În loc să vrea să devină astronaut, el voia să devină poet național.

Prima carte i-a apărut la numai 9 ani și doctorii nu au putut să i-o scoată. De atunci, viața s-a transformat într-un adevărat calvar pentru Darie. Deoarece părinții nu au avut banii necesari ca să-i scoată ideile maligne din cap, au început să-i apară, periodic, tot mai multe cărți, unele atingând 200 de pagini!

Suferind de o condiție cognitivă rară, Darie și-a pierdut încă din tinerețe orice simț al ridicolului, rămânând imun chiar și la cele mai pertinente observații. Medicii nu au putut decât să constate că lui Darie i se formase o opinie total greșită despre literatură, care era într-o formă prea avansată pentru a mai putea fi tratată.

Dând dovadă de multă voință și tărie de caracter, Darie și-a continuat viața ca și cum nimic nu ar fi fost în neregulă cu el. A studiat la Facultatea de Litere din București, unde a stârnit simpatia și mila multor studente, care au reușit să treacă cu vederea peste suferința lui și l-au ajutat cum au putut.

În momentul de față, Darie încearcă să se trateze în Franța, urmând un tratament experimental ale căror efecte secundare sunt nebănuite. Tratamentul este extrem de dificil și constă în următoarele: timp de un an de zile, Darie va trebui să țină un regim strict, neavând voie să scrie nimic. În cazul în care nu va reuși să se abțină, Darie va fi ținut într-o cămașă de forță.

Pentru a putea monitoriza cu atenție activitatea cerebrală, medicii vor fi nevoiți să îl tundă zero pe pacient. După primul an, Darie va fi lăsat pentru scurt timp la iarbă verde. Dacă se va tolăni imediat pe iarbă și va începe să-și recite poeziile, înseamnă că tratamentul a dat greș iar medicii vor fi nevoiți să înceapă faza a doua.

Faza a doua constă într-o serie de operații care încep cu o ușoară lobotomie și continuă cu o scurtă vasectomie. Pentru a-i rămâne întipărite în creier, aceste operații vor fi făcute fără anestezie. După finalizarea operațiilor, medicii îl vor ține pe Darie închis într-o cameră întunecată, unde acesta, țintuit în cămașa de forță, tuns zero și ușor lobotomizat, va trebui să mediteze timp de șase luni la tot ceea ce i s-a întâmplat, punând accentul pe partea lui de vină.  

Nu rămâneți indiferenți! Ajutați-l pe Darie! Nu donați absolut niciun ban, nu-i sponsorizați în niciun fel cărțile și mai ales NU-L ÎNCURAJAȚI DELOC! Fără ajutorul vostru, este posibil ca într-o bună zi Darie să se însănătoșească

Oricare dintre noi am fi putut fi în locul lui, și mulți suntem

3 comentarii :

  1. Chiar nu mă întrebam ce mai face Darie.

    Însănătoşire grabnică Darie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ai suflet dacă nu te întrebi ce mai face darie :(

      Ștergere
  2. e cronica si acutizata, asta nu mai scapa.

    RăspundețiȘtergere