3 sept. 2013

De ce e bună legea exploatării de la Roșia Montană


În naivitatea lor proverbială, activiștii ecologiști și presa liberă ignoră avantajele pe care legea exploatării de la Roșia Montană le va aduce României. Nu vă lăsați păcăliți, nu intrați în jocul lor și nu ieșiți să protestați în stradă până când nu luați în considerare argumentele existente de ambele părți ale taberei! Și nu vorbesc de argumentele propagandistice ale corporației sau ale guvernului, nici măcar de celelalte argumente propagandistice ale ecologiștilor. Iată deci imensele avantaje pe care exploatarea cu cianuri le va aduce țării noastre, plus câteva informații utile despre beneficiile cianurii.


  1. Proiectul Roșia Montană va crește turismul în România

Exploatarea aurului de la Roșia Montană va crea cel mai mare lac cu cianuri din Europa. Cu puțin marketing și suport din partea populației vom putea atrage turiști din toată lumea pentru a vizita acest lac, ceea ce va crește economia locală. Gândiți-vă cât de palpitantă e ideea asta – să vizitezi un lac cât un oraș plin cu cianuri! Sună mult mai atractiv decât Lacul Sărat, nu? Numai să ții minte că scăldatul e interzis.

  1. Cianura va ajuta mii de depresivi din Roșia Montană

Localnicii de la Roșia Montană, se știe, sunt vai de capul lor. Trăiesc de pe o zi pe alta. Muncesc pe unde-apucă. Croșetează ciorapi încontinuu. Toate acestea îi fac tot mai depresivi, iar mulți dintre ei au ajuns în stadiul în care vor să-și pună capăt zilelor. Numai că nu au bani să-și cumpere un pistol și lama de la aparatul de ras e plină de rugină. Aici intervine cianura. Cianura e cel mai bun prieten al sinucigașilor! Practic, nu există metodă mai eficientă, iar exploatarea minieră va asigura destulă cianură cât să ajungă pentru 100 de generații de localnici depresivi!

  1. Exploatarea de la Roșia Montană va încuraja artiștii

Se știe, pentru un artist nu există muză mai bună decât o cauză civică pentru care să lupte, în slujba căreia să-și pună talentul și timpul. Acestea conferă substanță operei lor și dă foarte bine la critică, chiar și pe termen lung. Exploatarea de la Roșia Montană are toate ingredientele necesare pentru a susține un întreg grup, poate chiar o generație de artiști! Aceștia pot vorbi în arta lor despre efectele dezastruoase ale exploatării, despre viețile săracilor localnici, despre pactul dintre guvern și corporații, despre vânzarea presei, despre dezinformare și multe altele. Toate aceste subiecte vor fi văzute drept „motive” de către criticii de artă. Și, cine știe, poate vor forma un nou curent artistic.

  1. Proiectul Roșia Montană creează noi prieteni

Acest proiect pune bazele unei înțelegeri depline între o companie și un guvern – o prietenie mai mare ca aceasta nu veți vedea nicăieri. Prietenia e întotdeauna un lucru frumos. Cu atât mai mult cu cât ambii prieteni sunt mari și puternici: o prietenie puternică! Gândiți-vă cât de bine se va înțelege clasa politică cu RMGC și câte lucruri interesante vor învăța unii de la alții. O prietenie fructuoasă.

  1. Proiectul ar putea sta la baza unui nou film românesc

Scenariștii noștri nu vor sta deloc pe gânduri și, inspirați din această poveste de succes, vor scrie cu siguranță un scenariu emoționant, plin de aventuri, în care o gospodină din Roșia Montană (căreia îi vom da un nume ceva mai americănesc, să spunem... Hannah Roșia Montana) se chinuie o oră jumătate să mănânce o ciorbă ocolind cianurile cu lingura. Genul de film care ar putea readuce publicul românesc în cinematografe!


Acestea sunt doar câteva dintre imensele avantaje pe care legea prin care guvernul aprobă proiectul Roșia Montană în cele mai proaste condiții le va aduce României, așa că poate veți vrea să vă gândiți de două ori înainte să mai ieșiți în stradă!

3 comentarii :

  1. Tu să nu mai faci mişto de scenele cu ciorbă din filmul românesc, musiu, că din asta se face imagine bună ţării noastre. Ce, crezi că La strada al lui Felini (pune tu cîţi de ll şi nn vrei) ar fi avut atîta succes dacă Giulieta nu-i făcea minestra lu' Zampano?!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt fan scene cu ciorbă, le văd numai în slow motion ca să mă bucur de ele

    RăspundețiȘtergere
  3. da, şi io, de-aş vedea o ciorbă în slow motion ar fi şi mai bine. în altă ordine de idei, n-am reuşit să mă uit la Domestic. E ceva de groază, fiu-meu a zis să dau de la istericii ăia. şi am dat.
    îmi imaginez vreun fost expat întors în ţara lui, cum recomandă filmul prietenilor, se uită cu toţii, muţi de uimire, la isteria naţională transpusă în film, după care fostul expat zice, băi, pe bune, aşa e TOT TIMPUL! nu e ficţiune, aşa sînt ei.

    RăspundețiȘtergere